vrijdag, 01 november 2013 11:56

"Dansen dansen" biedt inspirerend educatief materiaal rond dans!

Written by
Rate this item
(0 votes)

In de kijker...

"Dansen dansen" biedt inspirerend educatief materiaal rond dans!

Waarom?

Vele jongeren, maar ook volwassenen, voelen en denken bij hedendaagse dans een beetje onwennigheid bij de ontmoeting met vaak iets onbekend, wat angst om aangeraakt te worden, aarzeling om rare kronkels te moeten uitvoeren. Onbekend is onbemind!

Wat?

Dansen dansen wil enorm veel uiteenlopende informatie ontsluiten over dans in relatie tot verschillende andere thema's en onderwerpen in de vorm van tekst, foto’s, films, opdrachten…

Hoe?

Dansen dansen vertrekt vanuit de basiselementen van dans nl. lichaam, kracht, tijd en ruimte waarbij verschillende subthema’s worden uitgewerkt aan de hand van diverse vragen. Elke vraag bestaat uit verschillende onderdelen; een korte samenvatting; een introductie in de vorm van tekst/film/foto’s; de opdracht kan zowel receptief (kijken), reflectief (denken) als actief (doen) zijn en de achtergrondinformatie geeft meer uitleg over de opdracht of gebruikte films en foto’s en legt een directe link naar dans(geschiedenis). Dansen dansen biedt je een rode draad aan door de vragen te volgen van boven naar onder, maar geeft je (via de keywords) evenzeer de mogelijkheid om in volle vrijheid te grasduinen en eruit te pikken wat je zelf interessant en bruikbaar vindt.

Voor wie?

Dansen dansen is gericht naar begeleiders van danseducatie: leerkrachten (secundair onderwijs), (dans)leerkrachten Deeltijds Kunstonderwijs en (dans)educatieve begeleiders werkzaam in de (sociale) culturele sector. De inhoud is zeer eenvoudig en toegankelijk op maat van elke begeleider. Dansen dansen wordt idealiter gebruikt voor jongeren tussen 12 en 18 jaar met zeer weinig/geen kennis over (hedendaagse) dans.

Klik hier om de site te bezoeken

Read 1529 times
Login to post comments